Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite doresc să evite un război cu Iranul, iar trupele suplimentare pe care armata americană le va desfăşura în zona Golfului sunt pentru ''descurajare şi apărare'', a declarat duminică secretarul american de stat Mike Pompeo, potrivit agenţiei Reuters.

''Misiunea noastră este să evităm războiul'', a mai spus Pompeo la postul Fox News, adăugând că preşedintele Donald Trump va întreprinde ''acţiunile necesare'' dacă Teheranul nu-şi schimbă comportamentul.

El a menţionat de asemenea că SUA vor căuta să obţină sprijin internaţional la Adunarea Generală a ONU în faţa Iranului, după atacul din 14 septembrie cu drone şi rachete care au lovit două instalaţii petroliere ale Arabiei Saudite, atac care conform armatei saudite a fost executat dinspre nord. ONU ''a fost creată exact pentru acest gen de lucruri - atunci când o ţară atacă altă ţară - şi sperăm că Naţiunile Unite se vor mobiliza în acest caz'', a indicat secretarul american de stat, insistând că ''a fost un atac iranian, efectuat cu rachete de croazieră''.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.