Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România are un potenţial de securitate energetică excepţional, unul dintre cele mai mari potenţiale din ţările europene. Totuşi, nici un stat al UE nu şi-a tratat atât de rău acest potenţial precum România, a susţinut, vineri, expertul în energie Vasile Iuga.

“Potenţialul României se bazează pe înzestrarea cu resurse într-un mixt echilibrat. Cu toate acestea, am amânat investiţiile în mod inacceptabil, iar activele din domeniul energetic sunt expirate. Noi am avut un vis peste noapte, că putem deveni un hub energetic. De exemplu, Ungaria, slab înzestrată cu resurse energetice faţă de ţara noastră, prin politici publice inteligente a reuşit să îşi îmbogăţească securitatea energetică.

Acest stat, deşi are un consum de aproximativ 11 miliarde de metri cubi, aproape ca al nostru, vrea să îşi cosntruiască interconectori cu toţi cei şapte vecini pe care ii are. Noi avem unul singur – Ucraina. De asemenea, Bulgaria se poziţionează mai aproape de marile coridoare energetice decât România. Noi suntem izolvaţi de marile fluxuri pentru că nu avem condiţii de interconectare”, a completat acesta.

Integral pe GândulComentarii

Victor Pe de altă parte, nici un alt stat european nu a ales să sugă EURO-poolla „green” cu „fotovoltaicele” și cu „eolienele” ca „noi” (ca BĂIEȚII HIPER-„DEȘTEPȚI”, care au „atras”, „accesat” & „absorbit” EURO-ȘPAGA FREE-TAX ca să „implementeze” ECO-escrocheria „verde”) așa că nicio mirare, nu?!

20 septembrie 2019 23:00

Victor...@Jeremy... Poate n-ai umblat prin Golful Persic să vezi exploatări de gaze și petrol făcute de marile Companii Străine ce au capital și tehnologii de extracție....Îți spun doar un Port din Quatar...Îi zice LAS RAFFAN unde se încarcă gazul lichefiat în tancurile vapoarelor. gazeifiere...ca să reducă presiunea de încărcare se ard pe zi în două coșuri înalte gaze de cam cît este producția lui Romgaz în Romănia într-o lună....și luminează la 100 de kilometrii....Arabii n-au fost proști ca romănii de se cred *Mari Patrioți*....ca Patriotul de la Rahova..., Trebuie să ști să negociezi și să-ți vezi interesul....că EXXON-ul este cu Dolarul și Tehnologia....iar romănul cu sărăcia.... și gazul rămăne la adîncimea mării de 800-1000 metrii si în pămînt la încă vreo 5000 de metrii...Degeaba-l ai dacă ai proști de te conduc....Tot săraci romăni și proști needucați rămănem....

20 septembrie 2019 19:40

Jeremy Lasa Victore ca cedarea sistemului energetic romanesc nu a facut-o Dancila..... A inceput animalul de Iliescu secondat de prostul fara gat-Roman si de hipopotamul Nastase, dupa aceea boul de Constantinescu a cedat platoul continental Ucrainei, Basescu si Boc au cedat restul, iar Iohannis bate toba pe burta goala! OMV, EON, ENEL, ENGY, CEZ, Exxon Mobile, etc sunt de fapt beneficiarii energiei Romaniei! Se modifica iar legea off-shore, ca americanii vor de-a moaca extractii, nu sa plateasca sau sa cedeze Romaniei parte din profit..... CAsca ochii si dupa aia comentezi Victore!

20 septembrie 2019 17:44

Victor Dar nici un stat european n-are un Guvern impotent condus de o "pafarista" si impostoare, Madam Dancila de semneaza documentele tzarii si habar nu are ce semneaza....Se da o OUG semnata de ea ca OUG 114 si dupa ce se vad efectele negative in economie, energie si finantze trec 8 luni si tot se incearca sa se corecteze cu alte OUG-uri si modificari de Legi in Parlament si tot nu se reusheste repararea prostiilor....De zici ca Teodorovici, lipoveanul asta, si Valcov sunt promotorii Gazpromului si sustzinatorii economici ai vecinilor Romaniei...

20 septembrie 2019 17:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.