Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Profesorii vor fi obligați să urmeze cursuri de istorie și cultură a romilor și să combată fenomenul de segregare în școli. Cadrele didactice vor fi urmărite dacă așează copiii romi în ultimele bănci, iar conducerea școlilor va trebui să răspundă pentru gruparea copiilor romi în anumite clase.

Școlile din țară vor intra într-un proces de monitorizare privind fenomenul segregării, iar profesorii vor fi urmăriți dacă se implică în mod direct în creșterea performanțelor la învățătură a minorităților, în special a copiilor romi. Totodată, unitățile de învățământ vor fi obligate să îi aducă în consiliile de administrație și pe părinții copiilor romi. Monitorizarea va fi începută pe parcursul anului școlar 2019-2020, în județele Constanța, Maramureș și Iași, în vederea testării aplicabilității ei la nivel național.

”Pentru prevenirea și/sau combaterea segregării școlare, unitățile de învățământ preuniversitar, indiferent de ciclurile de educație acoperite în activitatea lor, au obligația de a monitoriza repartizarea copiilor/elevilor cât mai echilibrat în grupe/clase, clădiri, ultimele două bănci, pentru asigurarea diversității socio-culturale a comunității. Refuzul unităţii pilot de învăţământ preuniversitar de a monitoriza formele de segregare şcolară sau de a raporta datele necesare pentru monitorizarea tuturor formelor de segregare şcolară, de asemenea, raportarea eronată, cu rea-credinţă, a indicatorilor urmăriţi pentru identificarea oricărei forme de segregare şcolară atrag răspunderea disciplinară, administrativă, civilă sau penală, după caz, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată în proiectul de act normativ elaborat de Ministerul Educației.

Integral pe NaţionalComentarii

je Elevii buni si eminenti la invatatura - care nu sunt romi, vor avea de suferit si suportat paduchii, jegul, vocabular josnic cu injuraturi, agresivitatea si lipsa de bun simt, proprii copiilor de romi. Si, puturosenia la carte, lipsa de aptitudini pt invatatura. Salavarea pt copii de romani este ca, romii sa nu frecventeze scoala - dupa obiceiurile lor, si sa plece drak' la cersit in UE. Sau, sa-si faca nunti intre puradeii de 11-12 ani.

24 septembrie 2019 13:25

Fraguta Sa-si faca scoli daca au finantare de la HUE, daca nu sa zica mersi ca sunt scolarizati pe banii Romaniei! Scurt!

20 septembrie 2019 17:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.