Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat, joi, referindu-se la diferenţele de salarii între sistemul de stat şi cel privat, că România trebuie să ajungă cât mai repede la media europeană a veniturilor, precizând că Guvernul a venit cu măsuri.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a participat, la Iaşi, la conferinţa Pactul pentru Muncă, iniţiată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), el fiind întrebat de jurnalişti dacă majorările salariale repetate din sistemul de stat nu-i afectează pe oamenii de afaceri, care găsesc tot mai greu forţă de muncă.

Marius Budăi a răspuns că actualul guvern îşi doreşte ca salariaţii din România să ajungă cât mai repede la media europeană a veniturilor, recunoscând că trendul angajărilor s-a schimbat faţă de 2010, când cei mai mulţi oameni alegeau să lucreze în zona privată.

"Vă aduc aminte că în 2010, de exemplu, când au fost acele venituri din sistemul bugetar, mediul privat a recoltat, să spunem aşa, vârfurile din sistemul bugetar. Acum este probabil o tranziţie inversă. Am mărit salariul mediu bugetar, dar am asigurat şi în mediul privat măsuri care să încurajeze ocuparea, prin aceste subvenţii. Este vorba de o subvenţie care este practic mai mare decât salariul minim pe economie, o subvenţie de 2.250 de lei acordată pe perioada uceniciei.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.