Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Plătim biruri ca pe vremuri și tot nu-i de ajuns. România dă Occidentului ce are ea mai de preț, dar mai trebuie, „Poarta” vrea mai mult, tot mai mult. Fondul Monetar Internațional ne-a cocoșat, însă urmărește să ne vadă în genunchi, implorând mila stăpânului finanțelor. „Aveți un leu prea gras”, ne zic experții FMI, al căror mesaj e clar: moneda noastră este supraapreciată și trebuie să hrănească un euro din ce în ce mai slăbit pe piețele bancare internaționale. Singura întrebare care se pune acum este: când vine Apocalipsa? Înainte sau după alegerile prezidențiale? Îngroapă „Manole” moneda națională „azi” ori așteaptă până „mâine”, să vadă ce jocuri pot fi făcute pe la Palatul Cotroceni?!

FMI ne-o trage. Încă o dată, tare și apăsat. Parteneriatul cu ei este mai degrabă un viol oficializat, nicidecum o relație consimțită de ambele părți. Bancherii vor un leu slab, iar BNR trebuie să se conformeze. Isărescu, nici de-ar vrea (dar oricum nu vrea), nu are altă soluție. A fost păstrat în funcție cu un scop, dar mai ales cu un preț. Tainul se plătește, mai devreme sau mai târziu.

Din calculele pe care și le-au făcut ei, bancherozaurii femeiști zic că leul este supraapreciat, valorand, de fapt, cu 10% mai puțin. Adică, mai corect ar fi un raport de 1 euro la 5,2 lei!

Integral pe NaţionalComentarii

Nicholas Si dolarul la 2,5 lei .... Placuta suedeza nu vor? Ma pish pe euro lor! NATIONALIZAREA RESURSELOR SI BANCILOR! Asta e raspunsul firesc al unui Stat de Drept guitzat de mercenarii pro Euro......Daca avem stat de drept... Acum sa-si arate muschii Iohannis cu trupa de cotrocenisti sado-maso, USR-PLUS bautori de urina, PNL-istii- wiskasii de serviciu ai lui Orban, Turcan si Rares, precum si PSD-istii care mimeaza anti-UE, lingand pasarici de viorici....

19 septembrie 2019 18:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.