Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Emiratele Arabe Unite au anunţat joi, la o zi după Arabia Saudită, că au intrat în coaliţia militară maritimă condusă de Statele Unite în vederea protejării navigaţiei la Golful Persic, într-un context de tensiuni puternice cu Iranul, scrie Le Figaro.

Washingtonul a exercitat presiuni în vederea înfiinţării acestei coaliţii menite să protejeze comerţul maritim şi fluxul aprovizionării cu petrol prin Strâmtoarea Ormuz. Înfiinţarea sa a avut loc după o serie de atacuri învăluite în mister, începând din mai, asupra unor petroliere şi instalaţii pe această cale navigabilă strategică, tranzitată de peste un sfert din producţia mondială de petrol.

Un funcţionar de rang înalt de la Ministerul de Externe al EAU a anunţat într-un comunicat că ţara sa se alătură coaliţiei, la o zi dup Riad, mai scrie News.ro. Este vorba despre ”o aderare”, a declarat Salem Mohammed al-Zaabi, directorul Departamentului Cooperării Internaţionale pentru Securitate, care ”vine în susţinerea eforturilor regionale şi internaţionale vizând să descurajeze ameninţările la adresa navigaţiei maritime şi comerţului mondial”.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.