Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Avocatul Poporului dă Executivului o lovitură la capitolul mari proiecte de infrastructură, prin contestarea unor prevederi din legea privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Prevederile încalcă dreptul la proprietate privată şi pot genera cheltuieli suplimentare pentru expropiat.

În timp ce guvernanții primesc numeroase critici pentru că au eșuat să facă investiții publice semnificative în mari proiecte de infrastructură, Avocatul Poporului mai dă Executivului o lovitură la acest capitol, prin contestarea unor prevederi din legea privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică.

Astfel, Avocatul Poporului a anunţat joi că a atacat la Curtea Constituțională – CCR punctele 12 şi 13 din Legea nr. 144/2019 care modifică legea privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, invocând că acestea încalcă dreptul la proprietate privată şi pot genera cheltuieli suplimentare pentru expropriat.

Integral pe Capital