Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seară, după ședința CEx PSD, întrebată despre concluziile preliminare ale Grupului interministerial din Ministerul Justiției care a anunțat că nu susține Secția de anchetă a magistraților în forma actuală, că Guvernul nu va da nicio ordonanță pentru desființarea Secției.

„Guvernul României nu vrea să se implice în justiție. Ni s-a cerut și s-a votat la referendum să nu mai dăm OUG pe justiție. Deci nu dăm nicio OUG pe justiție. Eu cred că toate problemele care țin de justiție trebuiesc rezolvate de magistrați, sunt cei mai în măsură, trebuie să găsească consens, deciziile să vină în urma consensului găsit de magistrați . GRECO are mai multe puncte. GRECO a cerut și în state precum Olanda, Germania, a avut mai multe solicitări. Noi analizăm fiecare punct din raportul GRECO. Considerăm că trebuie să existe consens între magistrați și politicul nu mai trebuie să intervină în justiție”, a declarat Viorica Dăncilă.

De asemenea, liderul PSD a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.