Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fără miniştri, fără majoritate sigură în Parlament, guvernarea PSD a propus ca soluţie un pact al bunăstării care să-i dea prilejul să acuze opozanţii politici că au de gând să taie pensiile şi salariile populaţiei după ce ar veni la putere. Dar decizia Curţii Constituţionale a adus lucrurile unde trebuie, un vot in Parlament care va decide soarta guvernului Dăncilă.

Criza guvernamentală nu se rezolvă prin manevre de campanie electorală. Curtea a obligat PSD să vină în faţa parlamentarilor şi să ceară votul necesar pentru restructurarea guvernului în urma schimbării structurii politice. Prin aceeaşi decizie, preşedintele este la rândul său obligat să numească miniştri interimari şi să motiveze refuzul nominalizării miniştrilor plini propuşi iniţial de premier. Dar asta nu afectează în nici un fel fondul problemei şi anume votul de încredere pe care Guvernul trebuie să-l solicite în Parlament. Ceea ce produce complicaţii pentru PSD în tentativa de a supravieţui la Palatul Victoria.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.