Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să numească miniștri interimari, nu miniștri plini pe posturile vacantate după ieșirea ALDE de la guvernare. Liderul ALDE a precizat că e o situație pe care Viorica Dăncilă refuză să o vadă, însă acum o obligă Curtea.

„Președintele este obligat să numească interimari, nu numirile definitive pe posturile rămase libere ca urmare a plecării membrilor ALDE. Este aceeași situație pe care doamna prim-ministru refuză să o vadă, dar o obligă Curtea Constituțională”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.
Liderul ALDE a adăugat că premierul este obligat să vină să ceară votul de încredere pentru Guvern în Parlament, deoarece Executivul este acum ilegitim și ilegal.

„Președintele Klaus Iohannis a luat act de faptul că miniștrii ALDE au demisionat, atfel, compoziția politică a Guvernului s-a schimbat. Premierul trebuie să vină să ceară un vot de încredere pe noua compoziție. Pentru acest lucru nu trebuia sesizată Curtea, dar premierul a sesizat-o, că așa a vrut. (…) Trebuie repus în legalitate Guvernul, ceea ce înseamnă vot de încredere sau vot împotrivă. Trebuie să revenim în legalitate. În momentul de față, Guvernul este și ilegitim, și ilegal”, a explicat Tăriceanu.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.