Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională (CCR) precizează, în minuta deciziei privind conflictul preşedinte-premier, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să semneze de îndată revocarea Anei Birchall şi a lui Mihai Fifor din Guvern.

Potrivit sursei citate, în urma deliberărilor de miercuri, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a decis să admită cererea şi constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între primul-ministru, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, determinat de refuzul revocării unor miniştri, la propunerea primului ministru, potrivit art.85 alin.(2) din Constituţia României, republicată, precum şi de refuzul tacit al Preşedintelui României de a numi miniştri interimari, la propunerea primului-ministru, potrivit art.107 alin.(3) din Constituţia României, republicată.

„Preşedintele României urmează să emită de îndată decretele de revocare a miniştrilor, solicitate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321 şi nr.5/5324 din 26 august 2019, precum şi decretele de desemnare a miniştrilor interimari propuşi prin adresele nr.5/5362, nr.5/5363 şi nr.5/5364 din 27 august 2019”, se arată în minuta CCR.

Integral pe România LiberăComentarii

CIOLOȘ în slujba EURO-poollii (ab-)sorbiți „fonduri” de EURO-urină & #REZISTAȚI!

18 septembrie 2019 23:37

CCR in slujba HOTILOR penali Ecuația "odă EURO-poollii” se complică în datele ei esențiale, că degeaba stau io cu ciocu' căscat ca pitonu' - dacă nu-mi mai merge jucăria cu "Dracnea", cu Dracula, cu Frankenstein și cu „Veronica-Păduchi-Lați”, se supără ăia ca EURO-măgaru' pe sat și nu-mi mai ejaculează niciun „fond” (de-)„structural” pe esofag!

18 septembrie 2019 23:35

CCR ,,SALVAMARUL" PSD CCR e sluga ticaloasa care face cele mai cumplite mizerii, niste mizerii de nici macar Iordache, Nicolicea sau Serban Nicolae nu viseaza sa la legifereze in parlament. Toate deciziile, ABSOLUT TOATE, in favoarea celor condamnati si cu procese pe rol. CCR a ajuns sluga prea-umila a talharilor.

18 septembrie 2019 22:11

CCR in slujba HOTILOR penali Majoritatea membrilor CCR, 70% reprezinta PSD-ul si duce la indeplinire intocmai si la timp doleantele coalitiei penale condusa de docila lu DRACnea, Veorica. La ce sa te astepti de la unul ca dorneanu, enache, deliorga, stan gheorghe...Sheet!

18 septembrie 2019 21:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.