Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Iranul a transmis Statelor Unite, prin intermediul Elveţiei, o ”notă oficială” în care pune Washingtonul în gardă şi dezminte că a jucat vreun rol în atacurile comise smbătă în Arabia Saudită, scrie miercuri agenţia iraniană de presă.

În această notă, transmisă luni Ambasadei Elveţiei la Teheran, care reprezintă interesele americane în Republica islamică, Iranul ”insistă asupra faptului că nu a jucat vreun rol în acest atac”.

Potrivit agenţiei, textul ”dezminte şi condamnă acuzaţiile (preşedintelui american Donald) Trump şi (secretarului său de Stat Mike) Pompeo” formulate împotriva Republicii islamice.

Mesajul ”îi pune în gardă pe conducătorii americani”, subliniind ”că, dacă vreo acţiune ar fi întreprinsă împotriva Iranului, acesta va opune un răspuns imediat de o amploare mult mai mare decât o simplă ameninţare”.

Pompeo a acuzat în mod direct Iranul, duminică, de faptu că este responsabil de atacurile revendicate sâmbătă de rebeli yemeniţi huthi vizând instalaţii petroliere de prim-plan în Arabia Saudită, rivala regională a Republicii islamice.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.