Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România și Ungaria au înregistrat cea mai ridicată inflație din UE în luna august, de 4,1% și respectiv 3,2%. Acestea au fost urmate de Olanda şi Letonia (ambele cu 3,1%) iar cele mai scăzute s-au înregistrat în Portugalia (minus 0,1%), Grecia (0,1%) şi Spania (0,4%).

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 1% în luna august, stabilă comparativ cu perioada anterioară, şi de 1,4% în Uniunea Europeană, de asemenea stabilă față de luna precedentă. În august 2018, rata inflaţiei în zona euro era de 2,1% iar în UE de 2,2%.

În cazul zonei euro, cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor l-au avut tarifele la servicii (0,60 puncte procentuale), urmate de preţurile la alimente, alcool şi ţigări (0,40 puncte procentuale) şi preţurile la energie (minus 0,06 puncte procentuale).

Integral pe Jurnalul Național