Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compania poloneză CIECH, care controlează combinatul CIECH Soda România, a raportat pierderi totale de peste 500 milioane lei în România, de când a preluat Uzinele Sodice Govora, în 2006. Societatea a trecut printr-o restructurare profundă, a achitat vechile datorii, a făcut investiții importante în fabrică, iar între 2014-2018 a mărit capacitatea de producție cu 30%, iar cifra de afaceri a crescut cu 50%. Numai că scumpirea permanentă a prețului aburului au afectat sustenabilitatea companiei.

Miercuri, 18 septembrie, CIECH Soda România a decis intrarea în faza de stand-by la unitatea sa din Râmnicu Vâlcea, după ce alimentarea cu abur industrial a fabricii a fost suspendată în urma denunțării unilaterale a contractului de către unicul său furnizor, CET Govora.

În timp ce salariații în continuare o ofertă de plecări voluntare, compania rămâne deschisă pentru găsirea unei soluții sustenabile, care să permită reluarea operațiunilor și să vină în sprijinul întregii platforme industriale. Acceptarea noului preț al aburului, propus de CET Govora, ar duce la pierderi și mai mari pentru companie, operațiunile sale urmând să devină nesustenabile din punct de vedere economic.

Integral pe Cotidianul