Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Proiectul pentru impozitarea pensiilor speciale, depus de ministrul finanțelor a primit azi votul final în Senat după ce ieri a primit aviz pozitiv în comisia de buget. Inițial, Eugen Teodorovici a vrut să-și promoveze ideea printr-o ordonanță de urgență, dar premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord.

UPDATE 12.00 Pensiile speciale vor fi impozitate. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de senatori. Au fost 76 de voturi „pentru” și niciun vot împotrivă pentru proiectul inițiat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Printre cei care sunt vizați de lege se numără foștii președinți și judecătorii.

În forma adoptată acum, pensiile speciale ale parlamentarilor scapă de impozitare, întrucât nu ajung la 7.000 de lei. Din acest motiv, PNL propusese un prag de impozitare de 5000 de lei, iar USR - 4000 de lei.

Votul s-a dat însă pentru varianta lui Teodorovici, care prevede pragul de 7.000 de lei pentru impozitare.

Votul final va fi dat în Camera Deputaţilor.

Integral pe Digi24