Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Proiectul pentru impozitarea pensiilor speciale, depus de ministrul finanțelor a primit azi votul final în Senat după ce ieri a primit aviz pozitiv în comisia de buget. Inițial, Eugen Teodorovici a vrut să-și promoveze ideea printr-o ordonanță de urgență, dar premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord.

UPDATE 12.00 Pensiile speciale vor fi impozitate. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de senatori. Au fost 76 de voturi „pentru” și niciun vot împotrivă pentru proiectul inițiat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Printre cei care sunt vizați de lege se numără foștii președinți și judecătorii.

În forma adoptată acum, pensiile speciale ale parlamentarilor scapă de impozitare, întrucât nu ajung la 7.000 de lei. Din acest motiv, PNL propusese un prag de impozitare de 5000 de lei, iar USR - 4000 de lei.

Votul s-a dat însă pentru varianta lui Teodorovici, care prevede pragul de 7.000 de lei pentru impozitare.

Votul final va fi dat în Camera Deputaţilor.

Integral pe Digi24Comentarii

FARA PENSII SPECIALE! Toate pensiile speciale taiate imediat! Nu impozitate, nu diminuate..Nu! Anulate DEFINITIV. Legea pensiilor sa fie una pentru toti romanii! Nimeni nu este mai presus e lege.

18 septembrie 2019 22:01

STOP: PENSIILOR SPECIALE care este FURT din banul public. Toate pensiile speciale sa fie stopate si anulate definitiv! Smecheria asta cu impozitarea acestora romanii nu o accepta. Legea pensiilor sa fie una unitara, pentru tot romanul, nu asa spune Constitutia: toti suntem egali in fata legii?!/! Aceste pensii nesimtite este furt din banul public. Acum cu legea asta, tot una nesimtita, inseamna ca ne fura mai putin..dar tot furt se cheama! Si PNL si USR si PMP sa spuna clar si raspicat ca atunci cand vor veni la putere primul lucru va fi: ANULAREA / TAIEREA PENSIILOR SPECIALE. Toate pensiile speciale. Si pe ala il voi vota.

18 septembrie 2019 21:57

Neluta De indata cu noile alegeri sa fie schimbata Constitutia Romaniei , cu : - Sa fie ,,batute in cuie" pensiile de serviciu a celor ce isi risca viata la serviciu ( politisti de pe strada si de interventie, Nu sefii lor paziti cu arma la intrare, militari din teatre de operatii, SRI- cei din teren, Nu generalii care au format dupa 1990, stat in stat, si care au ciopartit justitia in Romania si alti de acest gen si care au drepturile cetatenesti ingradite; Nu dupa cum isi dau cu parerea toti cretinii ce nu au nici o pregatire si nu produc nimic; - Reducerea numarului la 80 parlamentari, cate doi pe judet ( aproximativ) ; - Eliminarea institutiei presedentiale, adica concediate toate hoardele de trântori şi trădători; - Reducerea cu 50 % a SPP, prin transferul luptatorilor la alte formatiuni operative; - Inasprirea pedepselor faptelor comise cu violenta, mergand pana la pedeapsa cu moartea. In rest la infractiuni grave de tot felul, pedepse cu detentia chiar pe viata si la munca; - Alesii locali sa puna in practica doar proiectele promise in campania electorala, ca vin toti idiotii cu ,,borduri noi" spre exemplu si multe alte prostii.. - Reducerea cu 45 % a personalului din institute, agentii, ,,frectii" pentru odraslele politicienilor inalti ,din subordinea guvernului,

18 septembrie 2019 16:25

Socotitorul Hai sa ne intelegem ca pe lumea asta sunt multi prosti. Se impoziteaza numai pensiile speciale sau si cele de "serviciu " ?? Oricum, toata lumea ramane cu pensia pentru contributivitate. Deci nu se cumuleaza pensiile. De exemplu Basescu va avea in jur de 5 000 lei/luna pentru contributivitate. Acum vin pensiile speciale; Cea de parlamentar care se zice ca nu depaseste 5000. Mai exact pentru cei cu trei mandate pensia speciala este 4 600 de lei. Deci nu va fi impozitata. Vine pensia de presdinte al Romaniei. Legea zice ca are o pensie egala cu 75% din indemnizatia presedintelui in exercitiu. Adica 75% din 25 000 exact 18 750 lei. Din asta va pirerde 5275 de lei, dar tot ramane cu 13 475 lei. Mai vine si pensia de Primar al capitaleui. Aia habar n-am cat o fi, dar sigur nu depaseste 5000 de lei. Deci nu se impoziteaza. Prin urmare, lasam la o parte cat ia Basescu ca europarlamentar, va lua numai din pensii ceva in jurul a 30 000 de lei pe luna. Mai Teodorovici ce i-ai mai lovit pe cei cu pensii speciale!!!! HAHAHAHAHAHA!!! Sa va spun de javra de Tudorel Toader care avea deja o pensie de peste 40 000 de lei? Sau de fostul procuror comunist Balasoiu care are 67 000 de lei/luna? Sa nu va spun ca tablagii vor ramane cu aceleasi pensii. Din cele 9 miliarde de lei cheltuite anual pe pensii speciale si de errviciu(?) nu cred ca se vor recupera prin aceasta taxa mai mult de 500 000 000 lei. Adica 500 milioane lei. Bravos Teodorovici! Ai tras o palma la prostimea romaneasca!

18 septembrie 2019 15:42

Ion pribeabul Romani mergeti la vot, numai asa reusim sa schimbam ceva !! Suntem tara cu cei mai multi parlamentari pe cap de locuitor !! De bugetari neproductivi nici nu se mai vorbeste.

18 septembrie 2019 15:36

haznaua 3 @ ptr.militant psd :să o fuți pe mă-ta-n gură căci nu a știut cu cine te-a făcut!

18 septembrie 2019 14:29

haznaua3 eu@ ptr asta trebuie să ieșim în stradă să ne cerem drepturile, nu de 1 mai să ne fălim ca toți țiganii că noi omorâm puricele pe burtă!

18 septembrie 2019 14:25

v, militant PSD EU, te-as fute-n cur.

18 septembrie 2019 14:18

EU Cata magarie!!! Deci, noi parlamentarii Romaniei suntem mai SPECIALI decat SPECIALII si prin urmare pensiile noastre nu trebuie impozitate. ORDINARI acesti parlamentari, mai ales cei din psd!!! . TREBUIE DESFIINTATE TOATE PENSIILE SPECIALE. Mai particip la vot si-i voi vota numai pe cei care DESFIINTEAZA PENSIILE SPECIALE. Nu mi se pare normal ca un terchea berchea de tabalgiu al "iepocii comuniste", dar si al acestei "democratii" de mucava sa aibe o pensie speciala deci sa incaseze o pensie mai mare decat un invatator, profesor sau inginer. Cazul Caracal va arata clar cat de COMPETENTA este Politia (Militia). Pentru asta trebuie sa primeasca PENSII SPECIALE ( DE SERVICIU)???

18 septembrie 2019 13:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.