Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier italian Matteo Renzi intenţionează să se despartă de Partidul Democrat (PD) şi să creeze o nouă forţă de centru, ceea ce, susţine el, nu va slăbi noul guvern condus de Giuseppe Conte, transmite Reuters.

Grupurile parlamentare ale noii forţe de pe scena politică italiană urmează să fie create săptămâna aceasta, a precizat Renzi, într-un interviu publicat marţi în cotidianul „La Repubblica”.

„Va fi bine pentru toată lumea”, a menţionat fostul premier, potrivit căruia această schimbare îi va permite guvernului „să-şi extindă probabil sprijinul parlamentar”.

În prezent, Renzi, care a condus un executiv de centru-stânga în perioada 2014-2016, este membru al Senatului italian din partea PD.

Integral pe Basa PressComentarii

Planeta EURO-maimuțelor "o nouă forţă de centru" înseamnă (de fapt) o nouă făcătură „gen” En Marche, care să mai ciordească niscaiva voturi de la Salvini, nu?! Cu respect, Paulus

18 septembrie 2019 7:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.