Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul din Ecuador a lansat o anchetă după publicarea datelor a milioane de oameni pe internet. Guvernul din Ecuador a lansat o anchetă după publicarea datelor a milioane de oameni pe internet, care ar fi fost sustrase de o companie privată în timpul fostului preşedinte Rafael Correa (2007-2017).

Compania de securitate informatică VpnMentor a publicat pe site-ul său că a descoperit datele personale a peste 20 de milioane de oameni, majoritatea din Ecuador, care are doar 17,3 milioane de locuitori. Aceste date se află pe un server nesecurizat localizat în Miami (SUA) şi care ar aparţine companiei ecuadoriene Novaestrat.

„Este o situaţie foarte delicată, care generează o mare preocupare pentru întregul guvern şi stat”, a comentat ministrul de interne Maria Paula Romo. Informaţiile ar proveni din registre ale guvernului din Ecuador. Aceasta nu dispune de o legislaţie pentru protecţia datelor personale.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.