Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

CCR ar trebui să soluţioneze conflictul juridic de natură constituţională prin care premierul Dăncilă l-a reclamat pe Iohannis că nu îi numeşte miniştrii interimari propuşi de domnia sa. Momentul este extrem de important în arhitectura de putere din România. Premierul Dăncilă a renunţat să se prezinte în parlament cu actuala compoziţie politică a guvernului, pentru validare.

Ştie că nu are cum obţine majoritatea şi aşteaptă decizia CCR. Interesant de văzut ce drum va lua premierul Dăncilă, în funcţie de ce va decide CCR. Unii invocă Decizia CCR nr. 1559 din 2009 Decizia CCR nr. 1559/2009 se referă la situaţia în care premierul propune ca interimari membri ai guvernului, nu persoane externe guvernului: „Miniştrii interimari nu sunt «candidaţi la funcţia de ministru», ci miniştri în funcţie, care exercită pe o perioadă de cel mult 45 de zile şi atribuţiile altui membru al Guvernului care «se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106» sau «este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile».

Termenul de cel mult 45 de zile a fost instituit de legiuitorul constituant tocmai pentru a permite realizarea procedurilor legate de numirea noului său noilor miniştri, în legătură cu aceste proceduri fiind incidente dispoziţiile art. 85 din Constituţie.

Integral pe AdevărulComentarii

Popescu Viorel Promit să revin cu o (scurtă) critică a „rațiunii pure” la care am fukcut referire în comentariul bășit mai sus printre Fessele de la Bookci și să dezvolt și subiectul situației cele mai ... „extreme” (a situației extrem de deosebit de extreme, n.m.)!

17 septembrie 2019 23:53

Ștefan Vlaston Practic, CCR ori îşi dă cu firma în cap (în capu' poollii, n.red.), ori deprinde obiceiul de a suge EURO-poolla pe post de ciubuc - în ambele cazuri consecințele fiind în cel mai bun caz incerte.

17 septembrie 2019 23:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.