Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

20 septembrie 2019 este ziua în care începe ceea ce se anunță a fi cea mai mare grevă pentru climă de pe Glob, potrivit Associated Press. Este un protest uriaș la care au aderat până acum milioane de elevi din școli din întreaga lume, potrivit organizatorilor mișcării Global Climate Strike. La București, protestul va avea loc, potrivit #CLIMATESTRIKE IN BUCHAREST, vineri la ora 16:00 în Parcul Cișmigiu. Săptămâna 23-27 ar urma să continue cu proteste în mai multe școli din țară.
Sute de mii de oameni sunt așteptați să se alăture manifestațiilor din Statele Unite ale Americii, care vor avea loc în preajma Summitului ONU din New York, Summit la care sunt așteptați toți liderii lumii. Cei de la Associated Press scriu că sindicatele și unele companii își acordă sprijinul pentru acțiuni mai rapide care să ducă la combaterea schimbărilor climatice, ceea ce înseamnă că și amploarea protestului va fi una considerabilă.

Organizatorii au declarat luni că au fost planificate peste 800 de evenimente doar în Statele Unite pentru „greva climatică globală” de vineri, în timp ce în Germania au fost înregistrate peste 400 de mitinguri. Organizatorii anunță de asemenea proteste în majoritatea celorlalte țări europene, dar și în Australia, Japonia, India, Africa de Sud, Canada și zeci de alte state. Ar fi vorba despre 2.400 de greve în 115 țări și peste 1.000 de orașe.

Integral pe edupedu.ro