Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Volkswagen AG a acceptat să plătească o amendă până la 87 de milioane de dolari pentru soluţionarea procesului colectiv care i s-a intentat în Australia în urma scandalul emisiilor (Dieselgate), conform Reuters.

Înţelegerea a fost anunţată luni de Tribunalul Federal din Sydney şi de firma de avocatură Maurice Blackburn şi urmează să fie aprobată şi de un judecător.

Volkswagen va plăti între 87 şi 127 de milioane de dolari australieni, în funcţie de cât de mulţi proprietari ai celor 100.000 de vehicule diesel afectate (mărcile Volkswagen, Audi şi Skoda) vândute în Australia se vor alătura procesului colectiv, a declarat avocatul Julian Schimmel.

De asemenea, grupul german a acceptat să achite costurile legale pentru reclamanţi, care încă trebuie evaluate.

Pe plan global, Volkswagen a plătit pentru implicarea în scandalul emisiilor aproximativ 30 de miliarde de euro (33,5 de miliarde de dolari). În mai, compania a anunţat că a pus deoparte încă un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru cheltuieli juridice.

Integral pe România Liberă