Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Concluzii uimitoare ale unui studiu realizat de una dintre companiile de consultanță din "Big Four". Automatizările vor aduce un plus de 27% forței de muncă în următorii trei ani, ceea ce este o creștere uriașă, având în vedere că, pe termen mediu și lung, costurile cu "roboții" sunt mult mai mici decât cele cu un angajat uman.

Roboții, fie ei de hardware ori software, vor aduce un plus emnificativ la forța de muncă, în următoarea perioada. Aportul suplimentar va fi de circa 27% sau echivalentul a peste 2,4 milioane de angajați, după cum arată studiul Deloitte Automation and Intelligence. Acesta este rezultatul procesării opiniilor unor lideri din 500 de companii mari, la nivel global.

„Peste jumătate (58%) dintre organizații au implementat cel puțin o soluție de automatizare, mai arată studiul. Deși încă mic, numărul companiilor care au extins soluțiile de automatizare s-a dublat în ultimul an. Conform studiului, 8% dintre echipele de management au implementat peste 50 de astfel de soluții în companiile lor, față de 4%, în 2018.”, notează Deloitte.

Integral pe Capital