Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Social-democrații așteaptă, conform unor surse politice, un rezultat de la Curtea Constituțională pe marginea sesizării premierului, în legătură cu refuzul președintelui Klaus Iohannis de a numi miniștrii intermari, și abia apoi vor decide dacă și când se vor prezenta în fața Parlamentului, pentru ca Guvernul să primească un nou vot de încredere.

Acest răgaz, de câteva zile, va fi folosit de Viorica Dăncilă pentru a negocia, om la om, cu mai mulți senatori și deputați din ALDE, Pro România și minoritășile naționale, în vederea susținerii Cabinetului, în cazul în care, în cele din urmă, restructurarea nu va putea fi evitată.

Aritmetica la zi al voturilor din Palament nu este deloc una favorabilă Partidului Social Democrat, în eventualitatea exercițiului de a solicita din nou încrederea senatorilor și deputaților pentru remanierea și restructurarea Guvernului. Deși, conform Legii de Organizare și Funcționare a Guvernului, este nevoie de votul majorității aleșilor prezenși, deci de o majoritate simplă, lucrurile sunt la fel de complicate ca și în cazul unei moțiuni de cenzură, pentru care, ca să treacă, este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor.

Integral pe Jurnalul Național