Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ce-i drept, încă nu au apărut și deja celebrii ”omuleți verzi” neasumați oficial de Moscova prin România, dar oricum este panică în sistem! Mai ales după ce prima structură contrainformativă a confirmat ”zvonul” că deja s-ar fi luat decizia de la cel mai înalt nivel al celui mai puternic serviciu secret al Federației Ruse ca tradiționala ”Reprezentanță” sub acoperire diplomatică a FSB la București să fie ridicată la rangul de ”Centrală”. Ceea ce înseamnă implicit că, în viitorul apropiat este foarte posibil ca de la București să se coordoneze activitatea serviciului de spionaj rusesc pentru mai multe țări est-europene!

Iar această variantă de lucru avea mari șanse să îi ia cu atât mai mult prin surprindere pe factorii respondabili de la București cu cât vechile ”conserve” ale FSB-ului din România păreau ”expirate” de mult… Numai că, așa după cum dezvăluiam în exclusivitate pe 4 iulie 2018, structurile contrainformative românești știau deja foarte bine încă de la acea dată că ”FSB are casierie în Piața Unirii”, așa după cum titram în urmă cu un an!

Însă cu toată această identificare și monitorizare constantă a noului centru operativ de influență al Moscovei în chiar plin Centrul Bucureștiului, de unde se asigura practic la vedere sprijinul logistic poentru diverse activități subversive, timp de mai bine de un an de zile nu s-a luat nicio măsură concretă pentru destructurarea ”casieriei”, serviciile românești mulțumindu-se doar să ducă o politică de ”hăituire” a unora dintre oamenii de afaceri beneficiari ai influenței Moscovei.

Integral pe Naţional