Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deși șefa ANAF tocmai a anunțat că încasările la buget merg foarte bine și lumea se conformează, Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a depus vineri la Senat un proiect de act normativ care propune pedeapsa cu închisoare pentru datornici, precum și modificarea legii evaziunii fiscale.

După ce a amnistiat fiscal marile companii de stat care adunaseră datorii uriașe la buget, Teodorovici vrea să bage la închisoare pe cei care declară corect impozitele dar întârzie plata lor. Înainte de a vă repezi și spune „foarte bine”, gândiți-vă dacă ați întârziat vreodată o plată și cum ar fi să răspundeți penal pentru asta.

Fapta de a nu plăti la timp datoriile a mai fost incriminată și până în 2015 când prevederea a fost declarată neconstituțională de CCR, noutatea acum fiind și sintagma introdusă: „nereținerea sau neîncasarea”, astfel „orice avantaj de natură salarială neimpozitat ca atare putând fi transformat în infracțiune, iar salariatul care acceptă transformat în complice, după modelul firmelor fantomă”, ne-au explicat avocații consultați de Curentul.

Integral pe CurentulComentarii

zustinem pizideu! "e foame de bani, baieti, e foame de bani/ lumea trebuie sa stie cat sunteti de hrapareti". zurlandovici tocmai ce-a sters datoriile astronomice ale firmelor de stat. ce alta dovada de mafie cu acte in regula? asa zisii "manageri" la companiile de stat, care fura cu milioanele de euro lunar bugetul, sunt premiati pentru "performanta". iar daca un amarat de privat alege ca banii colectati intr-o luna sa mearga prioritar la salarii si amana cu 4-5 saptamani plata darilor la stat e bun de puscarie. pai eu zic ca zurlandovici sa inchida definitiv firmele private si sa raman doar cele de stat. de stat degeaba si incasat salarii grase, cu pensionari la 39 de ani, cu cate 3-4-5 sau 6 tipuri de pensii de minimum 1000 de euroi fiecare. ca deh, munca la stat e stresanta, tre sa te trezesti dimineata in fiecare zi, sa dai cu subsemnatul in condica de prezenta zilnic, si nici macar tichetele de vacanta nu mai sunt suficiente. ce sa mai vorbim de alocatie de hrana, de bani pentru echipament, de sporuri pentru conditii grele, pentru utilizare de calculator, telefon mobil, fax, interenet, ce mai , utilizarea tehnologiei este specializare extra si trebuie rasplatita.

15 septembrie 2019 17:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.