Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA), general maior Viorel Pană, a participat, vineri, la ceremonia de certificare a detaşamentului Forţelor Aeriene Regale Canadiene (RCAF) pentru misiunea de Poliţie Aeriană, la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, alături de Comandantul Diviziei 1 (RCAF), generalul Alain Pelletier.

Șeful SMFA a afirmat că misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre Forţele Aeriene Române (FAR) şi cele canadiene, colaborarea bilaterală fiind în plină desfăşurare, în cadrul a două operaţiuni distincte, atât în cadrul poliţiei aeriene întărite, de la Baza 57 Mihail Kogălniceanu, cât şi pentru dislocarea detaşamentului românesc în Mali, în cadrul misiunii ONU.

Integral pe Evenimentul Zilei