Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Play
Guvernul de la Chişinău a aprobat vineri modificarea mecanismului de numire a Procurorului General, cel mai important proiect de lege pe reforma Procuraturii. Potrivit premierului Republicii Moldova, decizia este una "curajoasă, asumată de colegii din guvern" şi "dă o şansă statului de drept", informează un comunicat remis AGERPRES.

Scopul proiectului este de a crea o comisie independentă în cadrul Ministerului Justiţiei, care va face o preselecţie a candidaţilor pentru funcţia de Procuror General. După aceasta, Consiliul Superior al Procurorilor va putea alege Procurorul General din lista scurtă propusă de comisie. Comisia va fi constituită din 5 membri: ministrul justiţiei, un fost procuror sau un fost judecător, un expert internaţional, un expert naţional şi un reprezentant al societăţii civile, precum şi un expert desemnat de preşedintele parlamentului, se precizează în comunicat.

Integral pe Agerpres