Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Detalii în exclusivitate despre atacurile din Afganistan, de săptămâna trecută, în care au murit doi români, unul dintre ei angajat al unei firme private care se ocupa de securitatea ambasadei României din Kabul. Digi24 a obținut un interviu cu un fost militar care lucrează la compania care proteja cartierul atacat de talibani și se afla în zona verde în momentul atacurilor. Vine cu mărturii în premieră despre infernul trăit o noapte întreagă, cât a durat primul atac, și despre cum au intervenit forțele de securitate.

Kabul, capitala Afganistanului, seara. Oamenii din cartierul verde se plimbă prin complex. Este puțin trecut de ora 22 când se dezlănțuie iadul. O explozie puternică lângă zidul cartierului îi aruncă la pământ pe cei din apropiere. Peste doar câteva secunde, teroriștii intră în complex și deschid focul. Acolo sunt și români. Este vorba despre diplomați de la ambasada României, dar și despre angajați ai unei firme private de securitate care se ocupă de paza complexului. Sunt foști militari care s-au angajat în domeniul privat. Digi24 a reușit să ia legătura cu unul dintre ei. Se află în continuare în Afganistan. Ne ajută să înțelegem mai bine cum a arătat tragedia din Kabul. Sub protecția anonimatului, din motive evidente.

Integral pe Digi24