Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tarifele vamale impuse sau anunţate de SUA şi China ar putea tăia 0,8% din PIB-ul global în 2020 şi ar putea provoca pierderi suplimentare în următorii ani, a avertizat joi Fondul Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, a apreciat că tensiunile comerciale încep să afecteze o economie mondială care deja se confrunta cu dificultăţi, inclusiv cu o slăbire a producţiei industriale care nu s-a mai înregistrat de la criza financiară globală din 2007-2008.

În cadrul obişnuitei conferinţe de presă a FMI, Rice a anunţat, fără a furniza detalii suplimentare, că instituţia financiară internaţională urmează să prezinte luna viitoare noile perspective economice revizuite.

Ritmul activităţii economice este atenuat, escaladarea tensiunilor comerciale şi geopolitice provocând incertitudini şi erodând încrederea oamenilor de afaceri, investiţiile şi comerţul, a avertizat oficialul FMI.

Integral pe România Liberă