Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Submersibilul nuclear rusesc K-329 „Belgorod”, considerat cel mai lung din lume şi pe care Rusia încearcă să-l ţină departe de ochii publicului, a fost identificat recent de un expert al prestigiosului portal pe probleme militare „Covert Shores”, într-o fotografie dată publicităţii de agenţia de presă oficială rusă TASS, în care apare în prim-plan un alt submarin, a informat agenţia de presă ucraineană Unian.

Întrucât termenul de exploatare al submarinului strategic de rachete TK-208 „Dmitri Donskoi” (clasa „NATO Typhoon”) se apropie de final, agenţia TASS a publicat la 16 august mai multe fotografii cu acesta în prim-plan, cu o rezoluţie foarte mare.

Dar nu submarinul „Dmitri Donskoi” a suscitat interesul experţilor, ci un submersibil care apare în fundal. Este vorba de K-329 „Belgorod”, care anterior a fost văzut doar parţial şi în imagini din satelit, oferind doar o idee generală despre dimensiunea reală a vasului. Într-un cuvânt, potrivit experţilor, acesta este cel mai lung submarin din lume.

Integral pe Jurnalul Național