Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Constantin Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe, că românii din Diaspora vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a vota, dar și că votanții vor fi supravegheați în timp real, datorită aparaturii de anul acesta, relatează Mediafax.

„Astăzi a fost adoptată o Ordonanță de Urgență, la propunerea Autorității Electorale Permanente, de către Guvernul României și care are în vedere simplificarea și modalitățile de organizare în mai bune condiții a alegerilor în străinătate”, a afirmat președintele AEP, joi, în cadrul conferinței pe tema votului în străinătate.

Anul acesta, Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) a fost îmbunătățit și au fost introduse câteva noi prevederi pentru modalitatea de vot.

„Pentru eliminarea eventualelor suspiciuni din spațiul public, cu privire la corectitudinea sistemelor informatice utilizate în procesul electoral, pentru alegerile prezidențiale, la nivelul Biroului Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă, cu sprijinul Sistemului de Telecomunicații Speciale, va asigura la sediul BEC, funcționarea unei infrastructuri informatice cu următoarele roluri:

Integral pe Hotnews