Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul de la Ministerul Apărării din Germania în care a fost implicată chiar președinta nominalizată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost cunoscut însă a contat foarte puțin în deliberările liderilor UE atunci când s-a stabilit nominalizarea ei. ”Un oficial UE a respins ideea ca Consiliul European ar fi trebuit să se implice mai mult în controlul dosarelor, spunând că este imposibil să găsești un politician care să nu fi fost criticat sau acuzat”, scrie Politico. Liberation scrie că ”La Bruxelles îți poți salva pielea prin diverse înțelegeri” și vom vedea un exemplu în acest sens.

Însă Dacian Ciolos, șeful din Parlamentul European al Partidului lui Emmanuel Macron, nu este de acord. El susține că Rovana Plumb, cu a sa implicare în cazul Belina, nu poate garanta respectarea ”valorilor europene”. Cioloș spune că va vota împotriva ei și le va cere membrilor grupului Renew Europe să facă celași lucru. Umflat în pene de Emamnuel Macron, ce i-a dat șefia grupului parlamentar Renew Europe, Ciolos are orbul găinilor când vine vorba de propriul partid și de Sylvie Goulard, propunerea Franței pentru postul de Comisar pentru Industrie.

Vom observa mai jos că mai mulți comisari propuși sau chiar actuali comisari au avut ”Belina” lor. S-a numit ferma Jandilla și a primit un milion de euro din fondurile europene la insistențele unui ministru și apoi comisar european care făcea parte din Partidul Popular spaniol, partid ce avea să sufere mai târziu de pe urma celui mai mare scandal de corupție din politica spaniolă. S-a numit ”angajări fictive”, cu transformarea asistenților parlamentari ai unor eurodeputați francezi în ”menajere” și ”diriginți de șantier”, la construcția vilelor lor. S-a numit atribuirea unui contract de audit la Ministerul german al Apărării tocmai firmei de audit a fiului ministrului în funcție. Ce s-a întâmplat în aceste cazuri? Comisarul spaniol a mers mai departe, după un ”târg politic” între PPE și PES, cancelara Merkel a oprit ancheta de la Ministerul Apărării, iar eurodeputații francezi au parte de un procuror cunoscut pentru tergiversarea dosarelor, iar la ancheta ce-i privește lucrează un singur om din ”DNA-ul” francez.

Integral pe CotidianulComentarii

Victor V Doamnei Rovana Plumb eu personal ii recomand ca in cel mai bun Spirit Nepotist PSD-ist să-l angajeze pe Fi-su Secretar principal la Cabinetul Comisarului European pe Transporturi...ca este "competent" si să-l doteze cu un Maseratti ultimul model din Fonduri Europene...să aibă si un salariu nesimțit de mare....Si drept mulțumire, Doamnei Ursula von der Leyen s-o improprietărească cu Insula Belina, că tot a fost retrocedată de Consiliul Județean Teleorman inapoi la Stat...chiar daca "haidamale" de la Tel Drum patrulează in jurul ei....

13 septembrie 2019 14:41

Morala (imorală): Nu contează că, ce, cât ciordești-manglești, atâta timp cât „respecți” POPO-„valorile” HOMO-„europene” ești de-al „nostru”, nu?!

13 septembrie 2019 7:30

@ 13 septembrie 2019 0:20 și 13 septembrie 2019 0:22 Băi Paulus, Știi că ... ANCHETA PENALA împotriva Ursulei vor de Pizden (atribuire frauduloasă de contracte în Apărare în beneficiul unor membrii de familie, n.m.) e în curs și că baba cu princina CADE SUB INCIDENȚA manifestului ”FĂRĂ euro-PENALI ÎN POLITICĂ!” și că franaco-penala lu' Cioloș-Micron a fost dovedită ca a comis angajări fictive la țâța EURO-vacii, sau nu?!

13 septembrie 2019 7:23

@ 13 septembrie 2019 0:20 și 13 septembrie 2019 0:22 Băi Paulus, mai ia o muie! Idiotule. Cu respect Șerban Nicolae

13 septembrie 2019 0:46

Oare? Știați că ... ANCHETA 100% PENALA împotriva Ursulei vor de Pizden (pe motiv de atribuire frauduloasă de contracte în Apărare în beneficiul unor membrii de familie, n.m.) e în curs și că baba cu princina CADE SUB INCIDENȚA manifestului ”FĂRĂ euro-PENALI ÎN POLITICĂ!”?!

13 septembrie 2019 0:22

@ 12 septembrie 2019 23:05 Băi Șobolanule Paulus, tu încă n-ai dat de gustu' EURO-poollii?! Tu nu știi ca (doar) de ne aduce nouă, lapte, brânză, carne oo?!

13 septembrie 2019 0:20

@ 12 septembrie 2019 23:05 Băi Șobolanule Paulus, tu ești mare Ruso-Porc, așa că nu te mai ascunde și ia o muie de la mine, că e una românească de la noi. Și nu uita că Tu ecce Friedrich Preputzius Skrotus Hemoroidus Fekallius von Paulus! Adică pe scurt, Paulus. Muie! (Muie en passant, n.m.­­) Muie!

12 septembrie 2019 23:19

Oare? E însă posibil ca scribălăul CALIN MARCHEVICI să aibă totuși dreptate - uite că io (euro-bou'-Apis de mine, n.m.) tocmai am aflat că ANCHETA 100% PENALA împotriva Ursulei vor de Pizden (pe motiv de atribuire frauduloasă de contracte în Apărare în beneficiul unor membrii de familie, n.m.) e în curs și că baba cu princina CADE SUB INCIDENȚA manifestului ”FĂRĂ euro-PENALI ÎN POLITICĂ!” - să mai ia dracu' dacă mai pricep ceva!

12 septembrie 2019 23:05

Oare? Cât de bine informat e scribeagul CĂLIN MARCHIEVICI de la Cotidianul despre acele chipurile mânăreli ioropene dă pă la DNA-ul franțuz sau ăl dă la spanioli, care s-au făcutără că nu văd niscai afaceri de șutit miliarde de euro pentru ferme personale sau pentru angajați fictiv la partide politice din statele respective, chiar și-n Jermania la baba Merkel, unde niște indivizi înțoliți în sutane de magistrați sau procurori au avut orbetele găinilor și n-au văzutără nici ăia ditamai fărădelegile făcute de niște politicieni corupți. Nu m-aș mira ca deonto-ologii ăștia profesionali de la Cotidianul să vină nene azi-mâine cu niște știre explodate sau explozive din China unde la fel o insulă Belina, coincidența de nume e pur și simplu întâmplătoare a fost scoasă de sub tutela Partidului Comunist Chinez și dată de pomană Taiwanului, așa ca un gest de complezență să nu se dea prea tare aliați cu americănașii. Dovezile prezentate de nea Căcălin Marchievici cu detalii ca să închidă orice dubiu de la toată pulimea amatoare de știri explodate, par în regulă, dar oare sunt ele autentice și reale din toate punctele de vedere? De fapt, ce vrea acest scribălâu scribeag? El bate șaua ca să priceapă cine? Sau poate c-ar fi bine ca și la noi să-l elibereze pe Dragnea din ocnă, că fărădelegile și potlogăriile lui sunt o nimica toată față de miliardele de euro șutite de acei politicieni corupți de prin Jermania, Spania și Franțuzia? Sau ologul scriitor cu pula de la Cotidianul vrea să demonstreze că în UE e corupția cât Everestul, numai în Mama Rusia e dreptate până-n măduvă? Muie!

12 septembrie 2019 21:01

Uta Aceeasi hoti alt rafirament asa ca la noi e perfum ,asa se albesc presedinti ,sefi de partide ,politicieni asa ca nu va mai agitati frati romani de aia au baietii aia salarii si pensii speciala ca sa stie pe cine si cum judeca!!Alupigus!!

12 septembrie 2019 17:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.