Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul de la Ministerul Apărării din Germania în care a fost implicată chiar președinta nominalizată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost cunoscut însă a contat foarte puțin în deliberările liderilor UE atunci când s-a stabilit nominalizarea ei. ”Un oficial UE a respins ideea ca Consiliul European ar fi trebuit să se implice mai mult în controlul dosarelor, spunând că este imposibil să găsești un politician care să nu fi fost criticat sau acuzat”, scrie Politico. Liberation scrie că ”La Bruxelles îți poți salva pielea prin diverse înțelegeri” și vom vedea un exemplu în acest sens.

Însă Dacian Ciolos, șeful din Parlamentul European al Partidului lui Emmanuel Macron, nu este de acord. El susține că Rovana Plumb, cu a sa implicare în cazul Belina, nu poate garanta respectarea ”valorilor europene”. Cioloș spune că va vota împotriva ei și le va cere membrilor grupului Renew Europe să facă celași lucru. Umflat în pene de Emamnuel Macron, ce i-a dat șefia grupului parlamentar Renew Europe, Ciolos are orbul găinilor când vine vorba de propriul partid și de Sylvie Goulard, propunerea Franței pentru postul de Comisar pentru Industrie.

Vom observa mai jos că mai mulți comisari propuși sau chiar actuali comisari au avut ”Belina” lor. S-a numit ferma Jandilla și a primit un milion de euro din fondurile europene la insistențele unui ministru și apoi comisar european care făcea parte din Partidul Popular spaniol, partid ce avea să sufere mai târziu de pe urma celui mai mare scandal de corupție din politica spaniolă. S-a numit ”angajări fictive”, cu transformarea asistenților parlamentari ai unor eurodeputați francezi în ”menajere” și ”diriginți de șantier”, la construcția vilelor lor. S-a numit atribuirea unui contract de audit la Ministerul german al Apărării tocmai firmei de audit a fiului ministrului în funcție. Ce s-a întâmplat în aceste cazuri? Comisarul spaniol a mers mai departe, după un ”târg politic” între PPE și PES, cancelara Merkel a oprit ancheta de la Ministerul Apărării, iar eurodeputații francezi au parte de un procuror cunoscut pentru tergiversarea dosarelor, iar la ancheta ce-i privește lucrează un singur om din ”DNA-ul” francez.

Integral pe Cotidianul