Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisarul european pentru Concurență, Marghrete Vestager, a mai primit un mandat de cinci ani în această funcție. Mai mult, ea devine și vicepreședintele pentru digitalizare al Uniunii Europene. Deja se vorbește despre Vestager că ar fi ”cel mai puternic om din sistemul de reglemetare a tehnologiilor de vârf de pe întreaga planetă”.

În ultimii cinci ani, Margrethe Vestager a fost privită de giganții din Silicon Valley drept cea mai mare pacoste abătută asupra lor. Vestager este cunoscută drept omul care a deschis cele mai dure anchete din istorie asupra unor coloși precum Google, Apple sau Facebook pentru încălcarea legislației antitrust și lezarea intereselor consumatorilor, anchete care s-au lăsat cu amenzi de miliarde de dolari. Însuși președintele Trump a declarat că nu a cunoscut pe nimeni care să ”deteste într-atât Statele Unite”.

Integral pe Evenimentul Zilei