Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ambasadorul George Maior felicită perspectivele de intrare pe piaţa românească a Tesla, potrivit unui comunicat MAE, dar nu spune pe ce se bazează. Singura referire a lui Elon Musk este în răspunsul pe Twitter la întrebarea antreprenorului Dragoş Stanca, fără a exista vreun alt anunţ al companiei.

„Anunţul fondatorului companiei americane Tesla, Elon Musk privind perspectivele de intrare pe piaţa românească este o veste excelentă în contextul evoluţiei foarte bune a relaţiilor economice şi comerciale dintre România şi SUA. Prezenţa Tesla în România ar confirma atractivitatea pe care o are piaţa românească pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi implementarea tehnologiilor inovative în acest domeniu. În acest sens, schema generoasă de sprijin financiar pe care o oferă Guvernul României pentru încurajarea automobilelor electrice sau a panourilor foto-voltaice arată avantajele solide pe care le oferă ţara noastră”, a declarat ambasadorul George Cristian Maior, potrivit unei postări pe site-ul Ministerului de Externe.

Sursa citată face referire şi la faptul că la finalul lui 2018 ambasadorul României în SUA a prezentat unor reprezentanţi ai companiei Tesla măsurile concrete de sprijin pe care România le acordă pentru extinderea utilizării vehiculelor ecologice.

Integral pe Gândul