Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține joi la ora 17 o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele ar putea răspunde presiunilor premierului Dăncilă, în contextul în care la Ministerul de Interne a expirat interimatul lui Mihai Fifor.

De altfel, Viorica Dăncilă a înaintat șase propuneri de noi miniștri către președintele Klaus Iohannis, iar trei dintre ele fiind cele de la ALDE.

Grațiela Gravilescu (ALDE)- Ministerul Mediului, Ion Cupă (ALDE)- Ministerul Energiei, Alexandru Băișanu (ALDE) - Relația cu Parlamentul, Camelia Gavrilă - Ministerul Educației și Dan Chirilă - Ministerul de Interne, sunt propunerile premierului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în ședința de guvern de joi că respinge abordarea președintelui, subliniind că cetățenii au de suferit din cauza jocului electoral inițial la nivel prezidențial.

Premierul i-a mai transmis președintelui că speră ca de această dată să nu blocheze propunerile.

„Fac încă o dată apel către preşedintele Iohannis să lase deoparte jocurile politice şi să renunţe la blocarea Guvernului pentru a nu periclita funcţionarea instituţiilor statului”, a menţionat aceasta.