Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în ședința de guvern de joi că va adopta măsuri pentru a asigura cetățenilor români din Diaspora dreptul la vot, dar și o mai bună organizare a alegerilor prezidențiale.

Viorica Dăncilă a subliniat că se va modifica termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de votă în străinătate, ca alegători prin corespondență, respectiv ca alegători la o secție de votare din străinătate.

„Acest termen va fi extins până la 15 septembrie pentru a dat posibilitatea cât mai mult români din afara țării să se înscrie în registrul electoral. Totodată, pentru o bună organizare a scrutinului din această toamnă, ordonanța pe care o adoptăm prevede și modalitatea de desemnare a președinților secțiilor de votare din străinătate, atribuțiile acestora și asigurăm cadrul legal pentru plata tuturor indemnizațiilor membrilor birourilor de votare. Guvernul face tot ce este necesar pentru o cât mai bună organizare a alegerilor prezidențiale”, a declarat premierul Dăncilă.