Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UPDATE: Elena Udrea a părăsit Curtea de Apel din Capitală, unde a trebuit să se prezinte în fața magistraților, pentru prima dată de când a revenit din Costa Rica. „Mă voi prezenta la toate termenele, mă bucur mult că sunt acasă. Eu cred că lucrurile sunt în schimbare spre bine în România, în general, și în justiție. Am motivele mele pentru care cred lucrul acesta. Nu vreau să fac analize, nici să spun ce părere am, care sunt motivele pentru care am plecat sau pentru care am venit. Sunt o mulțime de motive, multe le știți. Să o iau de la capăt, ce s-a întâmplat, cine a fost? Eu nu vreau să răspund la anumite întrebări. Nu vreau să o iau de la capăt cu toate subiectele. Știe toată lumea de ce am plecat în Costa Rica, cine m-a judecat, cine a fost în spate”, a spus fostul ministru. Elena Udrea a mărturisit că se pregătește de botez. „Fetița crește, face un an”. Fostul ministru al Turismului a spus că nu e adevărat că Traian Băsescu va fi nașul micuței. __________________ Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ajunge joi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Aceasta este acuzată de procurorii DNA de luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la spălare de bani şi delapidare. Dosarul vizează finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu în anul 2009.

Procesul care vizează presupuse fapte de corupţie în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009, în care este judecată Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic, se reia, joi, sub autoritatea unui nou judecător stabilit de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) după ce primul magistrat s-a pensionat.

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată în 2017, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi pe Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului”, se arată într-un comunicat.