Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Opoziția a pierdut o nouă bătălie cu PSD. Teodor Meleșcanu i-a luat locul oficial lui Călin Popescu Tăriceanu în fruntea Senatului. Câțiva trădători din Opoziție au ajutat PSD-ul în Senat și pe premierul Viorica Dăncilă să preia controlul. De ieri al doilea om în stat, Teodor Meleșcanu a făcut dezvăluiri complete după votul care l-a transformat în noul președinte al Senatului.

După o ședință mai mult decâ tensionată în Plenul Senatului, al doilea om în stat este, începând de ieri, Teodor Meleșcanu, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Asta, după ce votul a fost reluat, din pricina faptului că niciunul dintre cei trei cadidați înscriși în cursă nu a întrunit baremul de 68 de votuiri. Ineditul constă în faptul că, deși a avut candidat propriu pentru șefia Senatului, în persoana lui Ion Popa, ALDE nu a reușit să strângă decât 13 voturi.

Până la urmă, constată DIGI24, PSD a obţinut o victorie importantă în Parlament: acuzat că ar fi organizat dezastruos alegerile din Diaspora, soldate cu numeroase incidente, fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu a fost instalat în a doua cea mai importantă funcție în stat. De ieri, el este președinte al Senatului.

După ce Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului, ca urmare a ruperii Coaliţiei dintre PSD şi ALDE, a doua funcție în stat a fost obținută de Teodor Meleşcanu, care a obţinut 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu a primit 59 de voturi, în al doilea tur al alegerilor. Niciunul dintre candidaţii la preşedinţia Senatului nu a reuşit să se impună din primul tur, precizează ANTENA3.

Teodor Meleşcanu a obţinut 67 de voturi, cu unul mai puţin decât necesarul pentru victorie, în timp ce Alina Gorghiu a primit 49 de voturi. Numărul necesar de voturi pentru o majoritate simplă era de 68, dat fiind că în plen au fost prezenţi 134 de senatori. A fost un vot secret, cu buletine, iar NAȚIONAL susține că, în turul II, senatorilor ALDE li s-a cerut să o susțină pe Gorghiu, și nu pe Meleșcanu.

Alegerea sa, cu o diferență de 5 voturi, va fi contestată la CCR de președintele ALDE, partidul din care face acum parte. Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că va sesiza Curtea Constituțională pe tema votului, pentru că au fost doi candidați ai aceluiași grup parlamentar. Aceasta în condițiile în care Meleșcanu face parte din grupul ALDE, dar a fost propus de PSD, afirmă COTIDIANUL. În același timp, ALDE a avut propriul candidat. „Acest vot nu va rămâne fără urmări”, a spus Tăriceanu de la tribuna Senatului.

Liberalii i-au reproşat şi ei social-democraţilor că susţin la şefia Senatului un candidat din alt partid, rar întâlnit în lumea politică.

Pe de altă parte, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, consideră că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament şi afirmă că social-democraţii au curaj şi încredere să vină la vot cu un nou guvern. Ea a mai spus că PSD a ales să-l susţină pe Teodor Meleşcanu pentru şefia Senatului pentru a-şi reconfirma buna credinţă şi asumarea programului de guvernare cu care a pornit la drum în 2016, anunță ADEVĂRUL.

Nou șef al Senatului, Teodor Meleşcanu, a susţinut că patru senatori de la ALDE au fost alături de el la plenul de marţi, trei votând pentru a prelua conducerea Camerei superioare iar al patrulea s-a abţinut, susține CAPITAL. „Au fost câţiva colegi din ALDE (care au votat cu el în turul doi – n.r.) (…) Au fost alături de mine trei colegi şi cu unul care nu a votat, deci patru. Nu am ezitat să spun că, din punctul meu de vedere, trebuie ca ALDE să contribuie la relansarea discuţiilor cu PSD şi să facem ceea ce e necesar pentru ca o guvernare constituţională echilibrată să ofere oamenilor posibilităţile pe care ei le aşteaptă foarte mult”, a spus Meleşcanu după ce a fost ales preşedinte al Senatului.

El a adăugat că este în continuare membru în ALDE şi în grupul parlamentar al acestui partid, cu toate că senatorii grupului au susţinut un alt candidat. Astfel, constată ROMÂNIA LIBERĂ, opoziția a pierdut o nouă bătălie cu PSD, Teodor Meleșcanu i-a luat locul oficial lui Călin Popescu Tăriceanu iar zilele următoare ALDE va decida dacă prospătul lider al Senatului mai are vreun viitor în partid.

PSD i-a oferit funcţia lui Meleșcanu în speranţa că acesta va atrage de partea social-democraţilor mai mulţi nemulţumiţi din ALDE, care să asigure votul de încredere al Cabinetului Dăncilă. Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că va reuși Teodor Meleșcanu să atragă și alți parlamentari ALDE către PSD?