Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ”nu este moral” ca o mare companie să îşi externalizeze profiturile, dar a apreciat că astfel de excese pot să apară în cazul în care statul nu are o politică ”înţeleaptă”, care să creeze un cadru stabil şi predictibil, transmite Agerpres.

„Nu este moral – şi, cu siguranţă, pentru mulţi este chiar foarte enervant – dacă o mare companie încearcă să externalizeze profiturile. Dar, pe de altă parte, dacă ne uităm la comportamentul statului, vorbind generic, în ultimii ani, ce să creadă conducerea unei companii? Dacă de azi pe mâine se schimbă regula, dacă de azi pe mâine apare o măsură de tipul ordonanţei 114, dacă de azi pe mâine se schimbă fundamental modul de impozitare sau felul în care care se percepe cotizaţia unui angajat pentru contribuţia socială. Este posibil ca liderii acelei companii să considere că, din păcate, România nu mai este un teren sigur şi atunci apar astfel de tendinţe şi iată că ne întoarcem la povestea pe care încerc să o spun de când am ajuns preşedinte. Dacă vrem ca România să fie o ţară prosperă, sigură, care consideră echitatea socială o valoare de bază, atunci şi politica statului să fie o politică înţeleaptă pentru toţi din România, să fie o politică care creează un cadru stabil, sigur, predictibil şi atunci toate celelalte lucruri pot fi uşor-uşor implementate. Această ţopăială economico-financiară de care am avut, din păcate, parte, în ultimii ani, duce şi la astfel de excese „, a spus preşedintele, prezent la evenimentul „Future Skills & Future of Work”, organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate, la Romexpo.

Integral pe G4media.roComentarii

v Ba Ghiolbanis, nu uita ca orice legislatie se aplica la un moment dat schimbind regulile. Avind in vedere ca esti informat de diverse structuri, de mult timp trebuia sa stii ce companii isi externalizeaza profiturile si toate matrapazlicurile care le fac cu aducerea la ce pret vor ei a unor fabrici dezafectate in unele tari din vest si care le dau aici la noi in acte cu sume uriase. Sa nu mai vorbim ca le-au fost date terenuri cu toate utilitatile la preturi sub cel al pietei, iar Romanilor care au construit si ei in aceasi zona le-ai dat terenul mai scump.

10 septembrie 2019 23:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.