Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că Ministerul Finanțelor Publice a restituit taxe auto tuturor contribuabilor români care au depus documentații complete.

Din 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 milioane de cereri aprobate. Pe de altă parte, cei care au depus dosarele dar sunt incomplete vor primi banii, după o minimă verificare, până la sfârșitul anului. Potrivit procedurilor care reglementează restituirea taxelor auto, proprietarii au dreptul și la dobânzi de întârziere pentru sumele respective, care se aplică de la momentul perceperii taxelor și până la momentul restituirii lor. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că taxele auto impuse de România sunt contrare dreptului Uniunii Europene, deci ilegale și nu ar mai trebui percepute.

Integral pe Naţional