Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Ce o să facă (…) o să acționeze peste un an de zile și Ordinul dat în urmă cu câțiva ani de zile cu media 6 la Bacalaureat și nota 5? Unde o să ajungem? Dacă mergem și ne gândim având această concepție că putem să atacăm orice în instanță, o să ajungem atunci să nu mai conteze nicio notă, fiecare face ce vrea, nu mai avem o ierarhie, nu mai avem calitate, nu mai avem nimic.

Este o decizie asumată printr-un Ordin de ministru în urma discuțiilor cu cei din grupul de Dialog Social la nivel de Minister al Educației. Vreau să vă spun că majoritatea au fost de acord cu această decizie, să se pună acest prag al notei 5. În primă fază, dacă discutam anii trecuți de ce se intră și cu nota 1, 50 sau 2 la liceu, era o problemă, nu avem calitate în învățământ, nu ținem la calitate”, a declarat, nervos, ministrul Educației Daniel Breaz.

Acesta s-a enervat după ce Consiliul Naţional al Elevilor a îndemnat, duminică, toţi elevii din România să protesteze cu ocazia începerii cursurilor din anul şcolar 2019-2020, și totodată a contestat în instanță ordinul de ministru prin care elevii cu medii sub 5 la Evaluare sunt obligaţi să meargă la şcoli profesionale


Comentarii

Mircea Si in Justitie sunt prosti, asa ca nu ne mai mira nimic.... Nu putem admite ca sunt drepturi, pana nu ne achitam de obligatii.... Cine intra intr-un ciclu de invatamant, are obligatia de a-l finaliza. Media de final arata nivelul de pregatire si calea ce o are de urmat respectivul/respectiva, in functie de oferta nivelului urmator sau a pietii muncii! Fara decizii in instanta sau alte tertipuri zise "democratice".... Democratia presupune reguli!

10 septembrie 2019 9:39

Dorin. Recomand, cu prietenie, elevilor să pună mâna pe carte și să învețe, nu să facă politica! Cu medii sub 5 la evaluarea națională, eu nici la profesională nu le-aș permite să meargă. Băi copii, cum credeți voi că au fost construite majoritatea școlilor, spitalelor, grădinițelor, blocurilor, în care locuiți voi și părinții voștri? Înainte de 1989 școlile profesionale scoteau muncitori calificați, pe înțelesul vostru ”MESERIAȘI”, ce puteau ajunge la categoria a VI-a / AVII-a (categoriile erau cuprinse : I-a - VII -a ). Copii, nu vă lăsați manipulați de POLITRUCI gen Iohanis, Orban, Barna, Chichirau. Ponta, Tudosa, Turcan, Andronescu, .......s.m.d.

10 septembrie 2019 8:49

Geo *Această notă 5 nu era relevantă. Gândiţi-vă în momentul de faţă, practic, noi restricţionăm drepturile unor oameni care au acest drept de a merge la clasă şi de a preda copiilor”....ai dreptate Domnule Breaz căci așa ți-a cerut Analfabeta....acești profesori mai și votează, și voi PSD-iștii vă bazați pe *votul proștilor*....În schimb elevii de Casa a 8-a nu votează....Și dă-i *în măsa*, să se ducă la Școala Profesională obligatoriu....tot ca să ajungă niște *proști* să vă voteze pe voi PSD-iștii.....

9 septembrie 2019 17:45

zustinem pizideu! bai romupulus, in primul rand se vede ce maret exponent al educatiei de tip comunistoid esti. macar incearca sa te exprimi corect in limba romana (nu se scrie a-ti daramat ci ati daramat). in al doilea rand dupa umila mea aducere aminte scoalele profesionale au fost desfiintate de cine crezi? ai ghicit? de onor madama abramburica andronescu. in al treilea rand elevii cu note sub cinci nu au acces la invatamantul liceal. cica scade nivelul educatiei. dar cum este sa scazi notele pentru titularizare la cinci? asa este ca s-a descoperit metoda perfecta pentru cresterea calitatii invatamantului? adicatelea pentru profi se argumenteaza dreptul acestora de a profesa. dreptul elevilor la o educatie de calitate unde este monser?

9 septembrie 2019 17:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.