Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, a ajuns să aibă 29 de parlamentari, având o pondere aproape egală cu UDMR, partid care are 30 de senatori și deputați.
Spre deosebire de UDMR, Pro România este un partid care nu a participat la alegeri, devenind partid parlamentar prin racolări, adică prin falsificarea voinței electoratului. Practic, la ora actuală, atât PSD cât și Opoziția formată din PNL, USR, PMP și UDMR au nevoie de voturile Pro România pentru a forma o majoritate.

Cariera fostului premier PSD în afara propriului partid a început în vara lui 2017 când Liviu Dragnea a decis ca PSD să inițieze o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, condus de Sorin Grindeanu. Victor Ponta s-a poziționat de partea premierului de atunci. Mai mult, Ponta a acceptat postul de secretar general al Guvernului Grindeanu. Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva propriului Executiv. Din acel moment, Victor Ponta s-a apucat să racoleze parlamentari. Majoritatea deputaților veniți de la ProRomânia provin de la PSD, pe fondul nemulțumirilor față de Liviu Dragnea.

Integral pe România Liberă