Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Într-o țară în care aproape 2000 de școli au încă toaleta în curte, investițiile în educație fiind o raritate, comuna Florești din județul Cluj și-a construit o grădiniță, o școală și o creșă nouă.

“Am decis să investim în Educație. O comunitate nu se va dezvolta dacă nu i se oferă șansa la o educație de calitate. La Florești avem cea mai tânără populație din țară, media de vârstă fiind de sub 35 de ani și una din cele mai educate, populația fiind preponderent cu studii superioare. Avem în jur de trei mii de agenți economici, 6 supermarketuri plus încă aproximativ 10 citymarket-uri, un șomaj de sub unu la sută, 0,3% mai exact, și doar 15 asistați sociali. Dacă în urmă cu un an segmentul de populație cu vârsta între 0 și 18 ani era undeva la 7.000, acum este la 8.500. Anul acesta vom avea 7 clase de grupa zero, în noua școală, plus încă 14 clase care sunt în cliclul primar de învățământ. La aceste date eram obligați a asigura accesul de calitate la educație. Așa că am început cu o grădiniță, pe care am realizat-o integral din fonduri proprii. A fost inaugurată de 1 Decembrie 2016, iar acum e una din cele mai moderne din județ. Acum vom inaugura o creșă nouă și o școală nouă, școala realizată din fonduri proprii, iar creșa prin Programul AFIR și cu fonduri locale”, a explicat primarul comunei Florești, liberalul Horia Șulea.

Integral pe Cotidianul