Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un „investitor misterios” a pariat aproape un miliard de dolari ca SUA va pierde ratingul AAA si a castigat zece miliarde. Toata lumea stie ca e Soros! Pariul a fost pus luna trecuta, la 21 iulie si a avut o cota de 10/1, asa ca misteriosul investitor, care a pariat 850 de milioane de dolari, a castigat de zece ori mai mult. George Soros a mai dat un tun asemanator in 1992, cand a pariat ca moneda britanica se va devaloriza si a castigat atunci un miliard de dolari peste noapte. Plus renumele de „Omul care a spart Banca Angliei”.

Astfel de miscari pe piata financiara sunt intotdeauna banuite a fi „jocuri de culise”, cu informatii certe din interior, in acest caz din interiorul agentiei de rating Standard &Poor’s (S&P), care a scos SUA din clubul exclusivist al „tarilor AAA”. O sursa apropiata de Soros a negat implicarea miliardarului, dar pana si decizia lui de la inceputul lunii, cand a inchis cel mai mare cont de management al investitorilor straini, ramanand doar banii familiei, conduce spre ideea ca pregatea „ceva maret”.

S&P, anchetata de Comisia Bancara Comisia Bancara din Senatul SUA analizeaza decizia agentiei de rating Standard & Poor’s de a reduce pentru prima data ratingul AAA al SUA, la AA+. Membrii comisiei strang informatii privind decizia S&P, dar nu au hotarat inca daca vor lansa o investigatie oficiala sau daca vor convoca persoane la audieri. Decizia fara precedent a agentiei S&P de a scadea ratingul de tara al SUA a fost criticata dur de guvernul american si e considerata de analistii economici „un joc murdar”.

Cifra diavolului si „pozitia 69”

Matematica de pe Wall Street intra in ocultism. In urma scaderii ratingului de tara al SUA, toti indicii bursieri au inregistrat scaderi alarmante. Actiunile marilor companii au scazut in valoare, determinand pierderi uriase in bugetul unor miliardari. Chiar actiunile agentiei Standard & Poor’s, care a retrogradat SUA, au suferit o scadere a valorii, cu 6,66%, „cifra diavolului”! Iar Nasdaq a scazut cu 6,9%, 69 fiind socotita, in mod decent, „o pozitie sexuala in care se experimenteaza senzatii noi”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.