Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Audiențele enorme ale tragediei de la Caracal au întrecut toate așteptările. Romania TV a ajuns la gîtul ProTV, pe alocuri specialistă în tot felul de filme și povești a la Caracal.

De bună seamă că audiențele provocate de dezbaterile, uneori de flecărelile și mai puțin informațiile despre drama celor două fete, seamănă cu o poveste dintr-un film indian. Uneori mi s-a întîmplat să dau și peste filme indiene mai bune decît acoperirea cazului de la Caracal. Dar asta e! Publicul din România gustă la nebunie poveștile de acest gen.

Aventuri, poliție, corupție, crime, prostie, sex, monștri ascunși în praful provinciei, fete frumoase din sate amărîte și fără noroc. Adevărul este că telenovelele n-au putut crea o lume atît de chinuită, de siropoasă și de pătrunsă de acțiuni polițiste.

Urmăresc subiectul Caracal nu pentru că aș fi amator de asemenea subiecte. Pe mine mă interesează să aflu cum vor ieși la lumină afacerile și aranjamentele procurorilor și ale polițiștilor. Caracalul este, în mic, o Romanie provincială despre care toți știm că este dominată de polițai, de procurori și de cîțiva înhăitați cu ei din primărie.

Iar în orașele mari, tot aceștia alcătuiesc rețeaua de putere și de corupție care controlează orașul, indiferent cât de mare ar fi acesta. Mecanismul de la Caracal se repetă la altă scară la Cluj, la Iași, la Constanța sau la Criova. Şi eu aștept să iasă la iveală datele unui asemenea fenomen. Sau să mai pescuiesc din poveștile martorilor cîte un detaliu care să arate această lume de tip mafiot întinsă peste țară.

Integral pe CotidianulComentarii

Deveselu-Deveselu, Devesel-ul și Bechtel-ul Astea două sunt m-rețele realizări ale „parteneriatului strategic” cu „Marele Licurici”. Ah, ba nu! Mai sântără și călcarea românilor pe ceafă ca să-l accepte încă o tură la Cotroceni pe securistul băshinos și bețiv Băsescu Traian, precum și „eroii” noștri morți la datorie în Afganistan de dragul Marelui Licurici ajuns acolo pentru a prelua cu fulgi cu tot ceea ce nu reușise fosta Uniune Sovietică și anume uriașele resurse minerale ale Afganistanului. În articolul de față (de citit integral!), C. Nistorescu face o radiografie exactă a fenomenului Caracal ca marcă a întregii Românii. Nu precizează însă de ce Caracalul a devenit moțul rahatului,care produce atâta duhoare în Românica și nu pune punctul pe i pronunțând cuvântul „Deveselu”. Ei bine, Deveselu era cunoscut pentru crâncenul azil psihiatric local, ce a funcționat în comunism și ca spital psihiatric pentru deținuți politici. Soarta a vrut, nici că se putea mai semnificativ, ca Deveslu să devină bază militară hamericană. Numai că, ân felul acesta, de la psihiatrie s-a ajuns la cancer! Căci un focar de „cancer” a devenit prezența hormonilor degenerați ai americanilor de la Deveselu. Era și imposibil ca pofta de sex a trupeților americani să nu se conjuge cu foamea de câștiguri nemuncite a gunoaielor românești din zonă. De altfel, fenomenul se produce la foc automat pretutindeni în lume unde se află trupe americane sau trupe ONU de menținere a păcii. Și tot pretutindeni, ambasadorii americani presează autoritățile țărilor gazdă nu numai să pună batista pe țambal, ci chiar să dea o mână de ajutor la confortul genital al haitei de Rambo americani. Asta ca să știe tot românul în sacul cui am intrat!

6 septembrie 2019 11:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.