Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ediţia de anul acesta, a IX-a, se va desfăşura în perioada 7-8 septembrie | Evenimentul va marca un an de la reintroducerea cetăţii în circuitul turistic.

Sărbătoarea aceasta locală are loc în weekend-ul Sfintei Maria, un nou prilej de a readuce în prezent însemnătatea ocrotirii divine a Sfintei Fecioare ce a fost patroana Ordinului Cavalerilor Teutoni, întemeietorii, în secolul XIII, a Cetăţii Feldioara, cea mai importantă fortificaţie din Ţara Bârsei.

Localnicii şi turiştii se vor bucura împreună, în cele două zile de sărbătoare, de nenumărate momente deosebite pregătite cu mult drag pentru toţi cei ce vor fi prezenţi.

Curtea Bisericii Evanghelice va fi din nou gazdă pentru meşterii locali şi invitaţii lor speciali care-i vor onora prin prezenţă, iar scena va fi locul în care tinerele talente locale şi invitaţii lor deosebiţi cu renume naţional şi internaţional promit tuturor un program excepţional.

Cavalerii şi domniţele vor aduce publicul mai aproape de atmosfera specifică perioadei medievale, iar Cetatea Feldioara – Marienburg îi aşteaptă pe vizitatorii de pretutindeni cu un program special dedicat celor două zile de sărbătoare.

Activităţile se vor desfăşura ca parte a proiectului „Cetatea Vie – Zilele Porţilor deschise în Cetatea Marienburg – Feldioara”, proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov prin programul de finanţare a evenimentelor culturale.

Integral pe Curierul National