Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură va fi discutată marți de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi a ședinței ce va începe la ora 11.00 se află, aproape de final, ”renunţarea la cererea de eliberare din funcţie , prin demisie, a doamnei Gîrbovan Dana Cristina, judecător la Curtea de Apel Cluj”.

Solicitarea lui Gîrbovan, venită după ce Klaus Iohannis a respins numirea ei în funcția de ministru al Justiției, a fost înregistrată joi dimineață la CSM, au declarat surse din instituție pentru HotNews.ro.

În CSM a mai existat un caz similar, fiind vorba despre o judecătoare care a demisionat, apoi a revenit asupra demisiei din magistratură, înainte însă ca Secția pentru judecători să îi aprobe solicitarea.

Potrivit unor surse judiciare, la Cotroceni a ajuns doar cererea lui Gîrbovan de demisie din magistratură, nu şi hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM care aprobă această demisie. În aceste condiţii, Klaus Iohannis nu a putut semna decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Danei Gîrbovan, a scris Europa Liberă.

Integral pe Hotnews