Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statul român are datoria de a încuraja şi susţine cu măsuri concrete educaţia în limba română în diaspora, pentru a permite fiecărui cetăţean să îşi educe copiii în spiritul culturii româneşti, se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Limbii Române.

''Astăzi, 31 august, sărbătorim Ziua Limbii Române, limba care ne defineşte cultural şi spiritual, ne uneşte ca români indiferent de ţara în care trăim şi ne afirmă identitatea. Limba română ne-a adus laolaltă de-a lungul timpului, indiferent de regimuri politice, ocupaţii străine sau războaie, şi a făcut posibilă construirea unei naţiuni române, fiind temelia pe care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918'', declară şeful statului.

De Ziua Limbii Române, Iohannis transmite întreaga sa apreciere ''tuturor celor care cultivă limba română, asigurându-i dezvoltarea, îmbogăţind literatura şi promovând folosirea ei inclusiv în afara graniţelor''.

''În multe dintre comunităţile de români din afara ţării se depun mari eforturi pentru construirea unei vieţi culturale active în limba română. Aceste eforturi, alături de utilizarea limbii materne în cadrul familiei, asigură culturii româneşti o prezenţă vie în întreaga lume. Sprijinind această prezenţă şi construind punţi active între vorbitorii de limba română din întreaga lume, avem ocazia de a pune bazele unei comunităţi lingvistice globale, unite în simţiri şi în cuget'', spune Klaus Iohannis în mesaj.

Statul român are datoria de a încuraja şi susţine cu măsuri concrete educaţia în limba română în diaspora, pentru a permite fiecărui cetăţean să îşi educe copiii în spiritul culturii româneşti, se mai arată în mesajul şefului statului.

''Totodată, este absolut necesar să stimulăm o cultură a calităţii în sistemul de educaţie din ţară, încurajând interesul pentru literatura care a construit limba română cultă. Prin educarea fiecărei noi generaţii de români arătăm respectul cuvenit atât limbii române, cât şi eforturilor din trecut ale unor generaţii întregi de pedagogi, scriitori şi educatori. 'Limba română este patria mea', spunea atât de inspirat Nichita Stănescu. Să urăm, aşadar, nu doar astăzi, ci în fiecare zi, 'La mulţi ani!' limbii române'', îşi încheie mesajul preşedintele Iohannis.


Comentarii

Istvan Violetooooo.... Limba romana joaca feste uneori... Muie PSD=MUIE Iohannis/PNL/USR+PLUS/ALDE etc.... se numeste sinonim..... poate fi si omonim daca schimbam interlocutorul... sau antonim daca masuram taberele..... E limba in care toti curveshtenii post-decembristi si-au vandut Tara si Poporul, dand limbi straine intre buci si labii straine..... Iti place? Ia-ti un vibrator.....

1 septembrie 2019 0:25

Kuminecăturile Gemene Iar în încheierea discursului scris de cei mai talentați kuriști din dotare, repetentul a strâns din buci, pardon, din fălci și a transmis românilor altfel de pretutindeni tradiționalul "Arianus Uber Alles!"

31 august 2019 16:30

KIKI DI klaus și dragostea pentru limba română și românia - v.calea ferată Moscova - Vladivostok, sau două paralele care se întâlnesc și se vor întâlni, veșnic, dincolo de linia orizontului,,,

31 august 2019 15:39

Ecce Kurrupt Limba română ne unește iar kuminecăturile ne hrănește. Când Klaussfinkter Wurst Johannis șede la Masa Tăcerii și pune întrebucerea "Înbuci ceva?", el construiește o punte și nu ecce frumos să refuzi invitația... Fuhrerul, pardon, șeful statului beșește pe arianusul din față mai elocvent decât unii sau unele analfabete funcționale, orice analist știe că care ecce treaba. PZDacii nici acum de fapt nu înțelege românește, asta ecce.

31 august 2019 11:48

Violeta Aveți in poză pe viitorul Președinte al tzarii ce in sondajele romanilor are constant 40%....Este inteligent,elegant,sportman,prezentabil,cunoscator de multe limbi străine,acceptat de mai marii lumii,este european cu influientza la Comisia Europeana....Un adevărat *Om de Stat*.....Ce avem competitor?...Pe Madam Dăncilă ce in sondaje nu trece de 10%....De ce ?...Că a fost pusă de Dragnea ca Prim-ministră "că nu stie sa facă nimic" s-o manevreze ....Doar "breoșa" si "deux piece-ul" este de ea....încolo nimic....semnează documentele Guvernului si habar nu are ce semnează....că si de aceea se dă un OUG si după luni de zile cand se vad efectele negative vine cu alte OUG -uri de modificare....Minte cît cuprinde....Habar nu are o limbă străină măcar....Răspunde cu: Okei....Okei...sau....Ehe....Ehe.... Unii romani mai strigă dupa ea si Analfabeta....Oare de ce ?..

31 august 2019 11:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.