Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acum e clar. Premierul Dăncilă a anunţat că va merge în Parlament pentru a obţine votul de validare absolut necesar, după schimbarea structurii politice a guvernului sau, prevăzut de art. 85 din Constituţie. Că n-a anticipat că se va ajunge aici este rezultatul inteligenţei sale politice precare. Într-un atac de o rară violenţă, preşedintele Iohannis a trimis-o în Parlament, declarând că nu semnează decrete pentru miniştri interimari.

Deşi PSD este în moarte clinică, opoziţia nu vrea la guvernare Imposibila alegere pentru premierul Dăncilă Votul din 26 mai contrazice teoriile lui Dăncilă că guvernul său este unul de succes, dar e sabotat de Iohannis şi Tăriceanu. Ce variante sunt în continuare? Guvernul Dăncilă restructurat să treacă de votul parlamentului. Greu de crezut, având în vedere că PSD singur mai are în jur de 200 de voturi, şi îi trebuie 234. Nu poate cumpăra atâţia parlamentari, şi asta în situaţia că alţi parlamentari PSD nu trec la Pro România, să-şi salveze viitorul loc în parlament. În acest caz, preşedintele Iohannis nu mai poate interveni şi semnează formal decretele de numire în funcţie a miniştrilor rezultaţi din votul parlamentului.

Integral pe Adevărul