Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cum veneam eu pe autostrada Pitești-București și lumina stinsă a verii se prelingea prin ierburi și porumbiști, iaca văd în depărtare un bolovan mare și negru din care rînjea chipul rotund al lui Klaus Iohannis. Strîng volanul și țin direcția spre dînsul, așteptînd un zmeu sau un dinozaur din filmele lui Spielberg. Numai că stîlpul înalt, ca o scobitoare înfiptă într-o chiftea, nu era un animal din Jurassic Park, ci capul rotund al lui Klaus Iohannis, mare cît bolovanul lui Sisif, dar prelucrat frumos în photoshop și cu sloganul de doi metri lîngă obrazul său întins și luminos, ca de nou-născut. Scria ce vrea căci fără sloganul cu pricina nimeni nu pricepe ce vrea omul acesta. Nu se auzeau nici aplauze, nici urlete, nici scrîșnelile sale devenite proverbiale, nu se i se vedea nici măcar începutul de cocoașă. Bărbia mîndră împungea aerul ca o apărătoare de coif teuton, iar haina costumului cădea frumos peste haina pierdută în întunericul tabloului uriaș. De pe cîmp trăgea un vînt bombănit, de parcă se transmitea un discurs trist al pădurii amenințată de chelirea de toamnă.

În clipa aceea am înțeles de ce președintele Iohannis își tot amîna discursul legat de retragerea ALDE și de criza guvernamentală. Aștepta să-i apară tablourile de brad săsesc pe marginea șoselelor, pe bulevarde și prin ziarele slugarnice. În acest peisaj provizoriu (probabil că unii lucrau și la busturile și la portretele președintelui, cele bune de ridicat la intrările în instituții și de atîrnat deasupra tablelor din sălile de clasă) orașul începea să urle Io-ha- nnis-Io-ha-nnis! Iar cînd adulația de peste cîmp i-a izbit timpanele, cînd i-a sosit vestea că este atîrnat peste tot, a ieșit să ne citească noua și marea sa înjurătură la PSD:

” Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetățeanului și de guvernarea acestei țări pentru oameni”.

Integral pe Cotidianul