Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compania americană Fitbit, care în 2017 a deschis un centru de cercetare la București, a anunțat lansarea celei de-a doua generații a smartwatch-ului Versa, prima generație fiind lansată în mai 2018. Versa 2 dispune de microfon, ecranul este AMOLED, autonomia a crescut și ceasul măsoară mai multe funcții ale somnului. Fitbit Versa 2 va fi disponibil în România din a doua jumătate a lunii septembrie și va costa 200 euro, iar Versa 2 Special Edition va fi 230 euro. Accesoriile pornesc de la 29,5 euro. În țară prima generație Versa costă cam 900 de lei, iar modelul premium Ionic este 1.400 lei.

Opțiuni noi de măsurare a calității somnului

• Sleep Score: opțiune prin care utilizatorii primesc o notă a somnului direct în aplicația Fitbit și pot afla mai clar detalii despre calitatea somnului lor. Această notă se bazează pe un calcul ce ia în considerare ritmul cardiac (din timpul nopții și în repaus), momente de agitație, treziri și stagii ale somnului.
• Alarme smart (Smart Wake): noua funcționalitate este setată să te trezească în cel mai bun moment al ciclului de somn, REM sau somn superficial, bazându-se pe un interval preselectat de 30 minute. Alarmele vor fi disponibile în curând pe smartwatch-urile Fitbit.
• Modul special de funcționare în timpul nopții (Sleep Mode): dacă nu vrei să fii deranjat poți dezactiva ecranul luminos al ceasului și notificările. Această opțiune poate fi folosită și în alte contexte, de exemplu în întâlniri sau în timpul antrenamentelor.
• Grafic cu variații estimate ale oxigenului în sânge: graficul este disponibil în aplicația Fitbit și se bazează pe o combinație a datelor colectate de senzorii de pe spatele smartwatch-ului. Aceste variații ale oxigenului în sânge pot indica disfuncționalități ale respirației în timpul somnului. Opțiunea va fi disponibilă în curând.

Integral pe Hotnews